O blogu

Cześć! Jestem Karolina i to ja gotuję dla Was na blogu VEGEADDICTED. Ja jestem kreatywnym łakomczuchem i straszną gadułą, a mój blog jest taki jak ja – lekko bałaganiarski i rozgadany. Ponadto jest prawie wegański. Prawie, bo nie wyobrażam sobie niedzielnego poranka bez jajecznicy. Moja kuchenna przygoda zaczęła się od tego, że będąc dzieckiem uwielbiałam się pobrudzić. Zasady z podwórka przeniosłam do kuchni, i właśnie takie spontaniczne gotowanie proponuję Wam na blogu.

Przepisy, które tu znajdziecie są pełne sezonowych, zdrowych składników oraz inspiracji podróżami, które już odbyłam lub tymi, o których wciąż marzę. Jeśli przez chwilę mnie tu nie ma, to pewnie dlatego, że pieszo przemierzam kolejne kilometry życia, oddychając głęboko zielenią, a w wolnym czasie snując marzenia o tym, co ugotuję jak wrócę.

Wierzę, że w życiu najważniejsza jest równowaga, dlatego staram się, by dania które Wam proponuję były nie tylko smaczne, ale i dobrze skomponowane pod względem odżywczym. Dużą wagę przykładam do pochodzenia składników, dlatego staram się wybierać produkty lokalne i „fair trade”.

Blog jest dla mnie przestrzenią na kulinarne wyrażenie siebie, ale również miejscem, gdzie chcę dzielić się nie tylko pomysłami, ale również swoim, dość beztroskim, podejściem do gotowania. Jest mi szalenie miło, że tu jesteś dzieląc ze mną swój czas.


//KONTAKT

Jeśli masz jakieś pytania to śmiało napisz do mnie na czesc@vegeaddicted.pl lub dodaj komentarz pod interesującym Cię postem. Znajdziesz mnie również na Facebooku oraz Instagramie.


//WSPÓŁPRACA

Obecnie współpracuję z marką DUKA, tworząc przepisy i stylizacje potraw oraz portalem Hellozdrowie.pl, gdzie publikuję moje artykuły wraz z sezonowymi przepisami. Jeśli interesuje Cię współpraca to śmiało możesz do mnie napisać, na pewno razem wymyślimy coś kreatywnego.


//PUBLIKACJE

DUKA

/Codzisw.menu, styczeń 2017, Przepis na bezglutenowe ciasto pistacjowe z różana bawarką
/Codzisw.menu, styczeń 2017, Przepis na kanapki z pastą z awokado i fasoli
/Codzisw.menu, styczeń 2017, Przepis na zupę krem z batatów z czarną soczewicą na mleku kokosowym
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na turbozielone falafele z orzeźwiającą sałatą
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na bezglutenowe brownie z malinami
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na jesienne sałatki w wersji na ciepło
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na zupę pomidorowa z harissą i frytkami z pietruszki
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na dyniowe gnocchi ze szpinakiem, kurkami i orzechami
/Codzisw.menu, listopad 2016, Przepis na grillowane talarki z batatów z miętowym pesto i chilli
/Codzisw.menu, październik 2016, Przepis na wegeburgery portobello z dyniowym pesto
/Codzisw.menu, sierpień 2016, Przepis na owocowe spring rolls
/Codzisw.menu, lipiec 2016, Przepis na chałkę z cytrynową ricottą i malinami

/Codzisw.menu, lipiec 2016, Przepis na wakacyjną sałatkę z jarmużem i arbuzem
/Codzisw.menu, czerwiec 2016, Przepis na sezonowe springrollsy na różowo
/Codzisw.menu, maj 2016, Przepis na jaglaną sałatkę ze szparagami i groszkiem cukrowym
/Codzisw.menu, kwiecień, 2016, Przepis na „cheat pizzę” na spodzie z kalafiora
/Codzisw.menu, marzec 2016, Przepis na buddah Bowl, czyli miskę rozmaitości z komosą ryżową
/Codzisw.menu, styczeń 2016, Przepis na marokańską sałatkę z batatami

Hellozdrowie.pl

/Jedz Sezonowo, luty 2017, Przepis na zupę pho z polskim akcentem
/Jedz Sezonowo, listopad 2016, Przepis na podwójnie dyniową jesienna pizzę
/Jedz Sezonowo, czerwiec 2016, Przepis na sałatkę z groszkiem i młodymi ziemniakami
/Jedz Sezonowo, grudzień 2015, Przepis na ciasto pomarańczowe
/Jedz Sezonowo, sierpień 2015,
Przepis na zupę kurkową


//ZDJĘCIA

stylizacja Karolina Piwowar
powered by Łukasz Łojewski

UWAGA: Przepisy i zdjęcia na blogu są mojego autorstwa i są moją własnością. Proszę, nie wykorzystuj ich bez mojej wiedzy i zgody.